Kannibalen en Kolonialen

Het eiland was niet onbewoond. Maar wordt beheerd door een man die Prospero Caliban noemt. Ook zit er een luchtgeest opgesloten: Ariel. Prospero maakt van deze bewoners zijn horigen.

Storm kondigt het begin aan van het koloniale Imperium: Brittania rules the waves. Dat begon met cartografie waarvan de onbekende gebieden vorsten, ontdekkingsreizigers, wetenschappers en kooplieden lekker maakten. Shakespeare houdt van De Kaart en noemt zijn theater bewust The Globe.

Prospero is een kolonisator. Caliban de al of niet edele wilde. Maar wat verstaan we onder beschaving?

Dit is deel 3 in aanloop naar de voorstelling van DE STORM van Shakespeare door SPIN Theaterproducties op 15 mei 2020. JACQUES BÖRGER speelt de heerlijke hoofdrol van PROSPERO, de vorst, magiër en theaterman. Maar zover is het nog lang niet. In de maanden voorafgaand geeft hij ‘theatercollege’s’ gerelateerd aan het stuk.

Jacques Börger is acteur en speelt sinds 1971. King Lear was (tot dusver) zijn grootste rol. Hij is voorzitter van Theater Netwerk Rotterdam, heeft jaren bij het (Historisch) Museum Rotterdam gewerkt en was zeven jaar voorzitter van de Rotterdamse Museumnacht! 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

June 6, 2020

March 1, 2020

February 10, 2020

Please reload

Archive
Please reload

  • Facebook
  • Instagram