Tante Nino on Tour:
Khachapuri Kino Club #79

22 juli . 18 uur
@paviljoen aan het water

192389628_4324468930944686_6039725295893380158_n.jpg

• Start 18:00
• Kosten €40,- voor diner, wijn en programma*
• Reserveer via tantenino@gmail.com
• De betaalgegevens krijg je per mail toegestuurd

 

FOOD
Georgisch diner met wijn en Tamada! * *

 

FILM
10 jaar IN-SYRIA-TED. Tien jaar geleden begon een vreedzame opstand (revolutie) in Syrie. Sindsdien zijn er al meer dan 6,1 miljoen mensen op de vlucht geslagen in eigen land. Daarnaast zijn er ruim 5,5 miljoen mensen naar het buitenland gevlucht, de meesten naar een land in de regio. De afgelopen tien jaar hebben meer dan 400.000 mensen het leven gekost. De Verenigde Naties noemden het al eerder de grootste humanitaire crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

10 jaar INSYRIATED is een persoonlijke terugblik van Rosh Abdelfatah, die actief is geweest binnen de Syrische Revolutie en daarna betrokken was bij culturele projecten in Noord-Syrië (Rojava). Een werk over de rol en de vorm van kunst binnen de revolutie en over de mensen die hun leven voor de vrijheid in Syrië op het spel zetten.

 

*Dit is een extern programma, in verband met het diner zijn hier kosten aan verbonden

**Toosten in Georgië: Een centrale plaats in de tafeltradities in Georgië wordt ingenomen door het toosten. Dit is op zich niets ongewoons, maar wat wel bijzonder is, is de manier waarop Georgiërs het uitspreken van toosten tot een kunst hebben verheven. Het uitspreken van een toost is een serieuze aangelegenheid met een diepere betekenis. Het halflachend roepen van 'proost', om vervolgens snel een slok wijn te nemen, is in Georgië ongehoord. De toosten zijn voor Europese begrippen erg lang en onderbreken de 'gewone' gesprekken aan tafel. Men probeert in een toost een zo goed en origineel mogelijk verhaal op te bouwen, waardoor de gast zich welkom voelt en een gezellige, positieve sfeer ontstaat.

Toostpraktijk
De eerste toost wordt uitgebracht door de tamada (Georgisch: თამადა). Dit is de leider aan tafel, die verantwoordelijk is voor de goede sfeer. Hij brengt de tafeltradities ten uitvoer. Deze toost wordt meestal op de vrede gedronken: vrede voor allen aan tafel, alle families, in Georgië en op de hele wereld.