top of page

OVER TANTE NINO

Tante Nino (established by Nino Purtskhvanidze) is fascinated by people and their diversity. Through image, music, dialogue and delicious food Tante Nino brings 'strangers' together. Just as Nino herself the space is a connector of all layers, cultures and ages.

Gastvrijheid: de visie van Tante Nino

Samenleven moet je met elkaar vormgeven. Gastvrijheid en een open houding naar de wereld zijn Tante Nino's handelsmerk. De menselijke maat is leidend, soms is een mens groots en soms moet je juist stilstaan om te zien wat een kleine actie kan betekenen. Tante Nino heeft een fascinatie voor mensen en hun diversiteit aan verschijningsvormen. Zij brengt door beeld, muziek, dialoog en heerlijk eten 'vreemden' bij elkaar. Zij is een verbinder van alle lagen, culturen en leeftijden.

Nino ziet het Noordereiland als een metafoor voor haar geboorteland Georgië, want dat ligt ook op een grens, de grens tussen Europa en Azië. Zij is opgegroeid in enorm gastvrije cultuur. Toen zij voor de liefde naar Rotterdam kwam, noemden mensen haar een buitenlander, zij was daar enorm verbaasd over: “Ik ben geen buitenlander,” zei ze, “ik ben een Georgische” en natuurlijk werd zij uitgelachen.

Zij begrijpt dat zij net zo vreemd is voor Nederlanders, als de Nederlanders voor haar. Nino begon te onderzoeken, zich te verdiepen in die vreemde cultuur. Zij vindt het geweldig over grenzen te gaan, andere mensen mee te nemen, te verbazen.

 

De droom van Nino is eigenlijk alle grenzen op de wereld te openen, mensen met elkaar kennis te laten maken, nu en in de toekomst. Met tomeloze energie heeft zij zich in een avontuur gestort en startte de ontmoetingsplek Tante Nino op het Noordereiland, een thuis voor iedereen tussen Noord en Zuid in de havenmetropool.

Nino heeft het talent de meest bijzondere (internationale) kunstenaars en muzikanten en makers te verleiden zich op kleine schaal te presenteren aan een nieuw publiek. Tante Nino is het lokale venster op de internationale kunstwereld. Musici die de avond daarvoor nog in de Doelen stonden worden uitgedaagd in een intieme huiskamersetting te spelen. Dit is voor alle partijen een uniek moment en geeft altijd bijzondere ontmoetingen. Inmiddels hebben duizenden Rotterdammers uit alle windstreken van de activiteiten van Tante Nino genoten. Zij maakt een plek waar sociale cohesie ontstaat en zij biedt onderdak aan menig initiatief naast de projecten die zij zelf ontwikkelt.

bottom of page